A VINISEERA® termékekről

A VINISEERA Plusz kékszőlőmag és -héj mikroőrlemény keverék 
elnyerte az "Év kiváló terméke 2018" díjat! 

https://www.kemma.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/ev-termeke-szolomagorlemeny-1441228/Amás mint a többi!

 Mitől függ a szőlőmag-őrlemények, vagy lisztek és olajok ára, miért olcsó és mitől drágák? 
Talán éppen a minőségi borok értékeléséhez hasonlíthatjuk.


A VINISEERA® nagyon finom, átlagosan 10 mikronos kékszőlőmag mikroőrlemény, melynek az ismert beltartalmi értéke, jobb felszívódása és hasznosulása, valamint jótékony hatása, alacsony ára miatt előnyösebb a többi szőlőmaglisztnél. Nem recseg a fogak között, fogyasztása veszélytelen. A VINISEERA® szőlőmag termékek 2008-tól az elsők voltak a magyarországi kereskedelemben és komoly kutatói, vizsgálati és tudományos háttérrel rendelkeznek. A folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően garantáltan hasznos, az emésztőrendszerben veszélytelen, mellékhatásoktól mentes étrend-kiegészítők.
 
A hazai válogatott legértékesebb szőlőfajták magjai egy szabadalmi gyártástechnológia alapján szigorúan ellenőrzött csúcsminőségű készítmény, amit nemzetközileg is elfogadnak. Az orvosi és gyógyszerkutatás nemzetközi irodalma (grapeseed cancer) egyre inkább a degeneratív, szív-, érrendszeri és daganatos betegségeknél a szőlőben rejlő hatóanyagokat tartja alternatívnak és a további kutatások céljának (molekuláris rákterápia). A rákellenes gyümölcsök között a szőlő első helyen van, de a szív-, érrendszeri betegségeknél is a szőlőfürt és mag alakjára utalnak a természetgyógyászok.A szőlőmagban található sajátos kősejtek védik a csírát, ezért találnak az ásatásoknál magokat az ősleletekben; avar, etruszk, és fáraó sírokban.
Ezek a kősejtek üvegszilánkhoz hasonlóan törnek, ezért veszélyesek a durva őrlemények.A legújabb kutatások és tapasztalatok alapján a vér oxigénellátását javítják a szőlőmagban található polifenolok és a szabadgyök semlegesítő antioxidánsok. A szőlő az egyik antioxidánsokban leggazdagabb növény (ORAC-érték). A szervezet számára a regenerálás és szellemi-fizikai teljesítmény növelésében játszanak fontos szerepet a polifenolokban gazdag gyümölcsök, zöldségek és ehető magvak. A szőlőt és magját ezért tartják a legértékesebbnek és nem véletlen, hogy a nem mindenki számára fogyasztható bort emlegetik a legtöbbet az egészséges italok sorában. A nem borfogyasztók számára is hozzáférhetővé tettük (fiatalok, idősek, sportolók, betegek, stb.) a létfontosságú antioxidáns tartalmú, immunrendszer aktivizáló hatású biológiailag aktív hatóanyagok fogyaszthatóságát. A szőlőmag mikroőrlemény koncentráltan tartalmazza az egyébként borban csekély mértékben beoldódó értékes anyagokat. Ma a korszerű analitikai vizsgálatok a szőlőben közel 4000 polifenol vegyületet mutatnak ki, melyek közül a tudomány alig százat nevezett el. A polifenoloknak jótékony együttes (szinergens) hatását is feltételezik. Az USA kutatásai alapján a rákmegelőző (anticancer) gyümölcsök között a szőlőt első helyen említi az egzotikus gyümölcsökkel szemben, melyeket őseink soha nem fogyasztottak és szervezetünk számára a génmanipulált termékekhez hasonlóan idegenek.


A hazai szőlőmag készítmények robbanásszerű növekedése is utalhat az előnyös hatásra, mint annak idején a franciák által felfokozott vörösborfogyasztás a rezveratrol-tartalom miatt. Ma már lerágott csontnak tekintik a közel négyezer hasonló tulajdonságú polifenol vegyület hatásai mellett, melyeket tanninoknak is nevezhetnénk. A csersavtartamú növényeket már az ősember is használta a bőrök tartósításánál, azaz a cserzésénél, ezért is feltételezhető, hogy a szervezetünkben lévő idegen fehérjéket, mint a gyulladást okozó mikrobákat és gyorsan növekvő és mutációs daganatos sejteket kicsaphatja, felületén blokkolhatja, denaturálódás során gátolja a további növekedésüket. Valószínűsíthető, hogy a koleszterinszabályozás a zsírfehérjék (lipoprotein) fehérjéinek kicsapódása okozza, így a meszesedésnek nevezett zsírfelesleg sem rakódik le a sima izomszövetekben és érfalakban, aminek következménye a csökkent rugalmasságú érfal miatti vérnyomás növekedés.


Többéves személyes tapasztalat és mások véleménye és külföldi vizsgálatok alapján kijelenthetjük, hogy a szőlőmag mikroőrleményt rendszeresen fogyasztóknál normális a vérnyomás, a vércukorszint és a koleszterin arány. Remélhetőleg az egészségügyi szakemberek felismerik a sokszínű természetes növényi nyers élelmi-anyagok fogyasztásának táplálkozási és élettani előnyeit.


A hazai szezonális gyümölcs- és szőlőfogyasztással szemben az egész évben rendelkezésre álló teljes kiőrlésű szőlőmag-őrlemények közül ajánljuk azt a mikroőrleményt, amelyben a mag védelmét szolgáló kemény kősejtek nem üvegszilánkosan törnek, hanem gömb formájúak, így számos emésztő- és bélrendszeri betegség, károsodás elkerülhető lenne. A sivatagi homokhoz hasonló apró szemcsék gömbformájúra kopnak, ami jó szemléltethető az ultramikroszkopikus felvételen.


Az őrlemény minőségéről könnyen meggyőződhetünk  mikroszkopikus vizsgálattal és megkülönböztethetjük a vízfelületről könnyen lesüllyedő, a szánkban recsegő, szemcsés, ismeretlen eredetű és durvára darált lisztszerű termékektől. A szétrágott mag fogyasztását mi nem ajánljuk,  de más hagyományos őrlésű termékeket sem célszerű fogyasztani, bármilyen kedvező az áruk. Ne felejtsük el, hogy a minőségi borok is drágábbak a kommersz, gyengébb, évjárat nélküli asztali boroknál. 


Lejegyezte:
Sárkány Péter
Aranydiplomás borász